דילוג לתוכן הראשי

בורקס פסטה‎?? כן בורקס פסטה!!

החגים של תחילת השנה תמיד מזכירים תקופות ילדות, תקופות חסרות דאגות בהן החגים היו זמן למשחקים, לטיולים ולנסיעות רחוקות לפגוש בני משפחה, הקמת הסוכה, תליית הקישוטים, תחרות השרשראות הכי יפות בין כל הנכדים והאוכל של הסבתות, אוכל מסורתי לחגים משתי סבתות שונות. ישראל ארץ של קיבוץ גלויות, ארץ בה כל העדות מתחברות יחד למשפחה אחת גדולה, ארץ בה לכל עדה יש סבתא וכל סבתא מגיעה מארץ אחרת ולכל ארץ המאכלים שלה וכך אני מוצאת את עצמי בגיל 6 עומדת על כסא ליד סבתא ז"ל על השיש במטבח, ביצה, קמח, שמן זית, בשר, פטריות,שום ועוד תבלינים, בטוחה במאה אחוז שסבתא הולכת להכין לאזנייה ואז היא מחייכת: "מכינים בורקס" היא אומרת מיד אני חושבת על הסבתא התוניסאית שהייתה מכינה בצק עלים מדהים וישר אני אומרת לה "סבתא בצק לבורקס עושים עם מרגרינה" והיא ישר עונה: " בבורקס איטלקי אין מרגרינה, איטלקים יודעים מה הם עושים, תאמיני לי! ", אז האמנתי.
 שתי הסבתות כבר לא בחיים אבל החגים של תחילת השנה תמיד מזכירים לי את תקופת הילדות ויש מאכלים שחייב להכין בכל חג ושיהיו על השולחן המאכלים שמזכירים את סבתא.
בצק גמיש , בלי מרגרינה, מרודד דק, נראה כמעט כמו בצק של פסטה, ממולא בשר, מגלגלים, אופים, חותכים ואז מבינים: ישראל היא ארץ של קיבוץ גלויות, לכל עדה יש את המאכלים שלה ואיזה כייף שיש דברים שאפשר להעביר מדור לדור, המתכונים שישארו לנצח, "בורקס הפסטה" של סבתא.





לבצק:( מתאים ל- 4 רולדות)

2 כוסות קמח  לבן
6 כפות שמן זית
חצי כוס של מים רותחים
חצי כפית של מלח

לציפוי: ביצה טרופה, שומשום\ אורגנו יבש

למלית:חצי קילו בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס של פטריות קצוצות ( מומלץ טריות)
4 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה של כמון
1 כפית של פפריקה מתוקה
ההכנה:

מטגנים במחבת עם כף שמן זית את כל חומרי המלית יחד ומצננים, לאחר שהמלית הצטננה, עוברים לבצק
לשים יחד את כל החומרים לבצק גמיש, עוטפים בניילון ומשאירים למנוחה מחוץ למקרר כ- 20 דקות.
מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מרדדים כל כדור לבצק דק מאוד, מניחים במרכזו כל עלה לאורכו ממלית הבשר בנדיבות, מקפלים את הצד הקרוב אלינו על המלית ולאחר מכן את הצד הרחוק על המלית: יוצרים רולדה, מרימים בעדינות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר החלק שקיפלנו ( העליון), נמצא כרגע למטה על התבנית.
כך יוצרים 4 רולדות ( הן לא תופחות כך שלא צריך מרווחים גדולים)
מברישים בביצה, מפזרים מעל שומשום או אורגנו יבש, אופים בחום של 180 עד השחמה( כחצי שעה)
פורסים לפרוסות נדיבות לאחר האפייה.




"Borekas" "pasta dough filled with beef"

Dough: (suitable for 4 rolls)

2 cups  of white flour
6 tablespoons  of olive oil
Half a cup of boiling water
½ teaspoon of salt

Topping: egg, sesame \ dried oregano

For the filling:
1/2 pound of ground beef meat
Salt
Ground black pepper
½ cup of chopped mushrooms (fresh is recommended)
4 tablespoons chopped fresh basil
1 onion, chopped
4 minced garlic cloves
1 teaspoon of cumin
1 teaspoon of sweet paprika


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא