דילוג לתוכן הראשי

ניוקי ברוטב עגבניות שרי





לאכול במזלג או בידיים? כשאתה ילד כאן מתחילה הדילמה איזה מאכלים אוכלים בעזרת סכו"ם ואיזה  מותר לאכול בידיים??
כשהיינו קטנים היו את המאכלים שממש אהבנו , אחד מהם היה הניוקי, בצק תפוחי אדמה, רוטב קליל וגבינת פרמז'ן מעל הכל ושם גם התחילה הדילמה לאכול ביד או לאכול עם מזלג? את הדילמה פתרו לנו כשהתחילו לעשות את הניוקי " free style"  ניוקי קצת יותר גדולים מאלה שקונים בחנויות, ניוקי שכל ילד ישמח לאכול עם הידיים וביננו גם המבוגרים, אין דבר יותר כייף מלהרגיש את האוכל בידיים, אוכל שמשאיר ריח וטעם של עוד-עם מזלג, בלי המזלג, העיקר שיהיה ניוקי..
ניוקי (3-4 מנות):
4תפוחי אדמה  גדולים 1+1/3-1/2כוסות קמח
2  חלמונים
30 גרם חמאה מומסת
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
1 כף מלח דק
קמצוץ של אגוז מוסקט
1 כוס מלח גס- לאפייה של תפוחי האדמה
לרוטב:
 סלסילת עגבניות שרי חצויות, 4 שיני שופ םרוסות, שמן זית בנדיבות, צרור עלי בזיליקום חתוכים גס, מלח, פלפל שחור גרוס,  רבע כפית של פפריקה מתוקה ,גבינת פרמז'ן מגוררת להגשה- למי שאוהב.
ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום הכי גבוה. לוקחים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ומניחים עליה את תפוחי האדמה. אופים את תפוחי האדמה  עד שהם רכים לגמרי.
  2. מרוקנים את תוכן תפוחי האדמה ומועכים בתוך קערה.
  3. מוסיפים את שאר החומרים לקערה- לשים לב שלא יהיה מגע ישיר של התפ"א החם והחלמונים.
  4. לשים לבצק גמיש ולא דביק- ניתן להשתמש בקצת שמן זית בלישה אם נדבק 
  5. עובדים על משטח מקומח, מחלקים את הבצק לכדורים ויוצרים גלילים
  6. מכינים מראש סיר גדול עם מים וכף של מלח ומחממים עד שמבעבע.
  7. חותכים לחתיכות בגודל שאוהבים ומניחים על מגש מקומח, מניחים את הניוקי בתוך המים הרותחים, כשהם צפים מרימים בעזרת כף מחוררת.
  8. מניחים במחבת רחבה את כל חומרי הרוטב, מקפיצים כמה דקות ומתבלים, מוסיפים את הניוקי שצפו לעוד 3 דקות עד שהם מצופים ברוטב, מגישים עם גבינת פרמז'ן מגוררת מעל , או בלי, מגישים בצלחת רחבה עם מזלג ואוכלים בידיים:-)...

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא