יום שני, 28 במאי 2012

טורטייה לכל אדם




"החיים הם קנבס אחד גדול תזרקו את כל הצבע שתוכלו עליהם" ..( דני קיי).
להתעורר מוקדם, להגיע לעבודה, לעשות סידורים ועוד 100 עיסוקים במשך היום , כל אלה מרכיבים יחד מילה אחת: שיגרה, מילה שלרוב הצבע שלה הוא אפור.
בימים כאלו מה שמכניס עניין בחיים הוא הצבעים , אל תחשבו איך ייראו הדברים פשוט תלכו לפי הרגש, תתלבשו איך שבא לכם ובכל צבע שאתם אוהבים, תזרקו על הקירות כל צבע שעושה אתכם שמחים ותאכלו אוכל שיעשה לכם שמח בלב, אוכל שיצבע לכם את הצלחת בשלל צבעים וייעשה את הארוחה לדבר הכי לא שגרתי.
הטורטיות: עלה דק של בצק ממולא בצבעוניות עסיסית ומוגש כמו סושי- בועטים בשגרה!
 
למנה הצבעונית:
 
הכמויות לפי חישוב של כ- טורטייה לכל אדם חבילה של 6 טורטיות - מומלץ טורטיות בטעם תרד.
 
מרכיבים:
 
4 פלפלים בצבעים שונים קלויים
2 חצילים פרוסים לאורכם .
מיכל אחד של זיתים ירוקים מגולענים.
צרור בזיליקום
50 גרם שקדים מולבנים
4 שיני שום.
קילו חזה עוף, פפריקה מתוקה, אבקת שום, רוטב צ'ילי מתוק.
אם בוחרים באופציה של טורטיות חלביות אז להחליף את חזה העוף בגבינה: גבינת עיזים משובחת.
 
הכנה:
 
 לממרח הזיתים: טוחנים יחד : זיתים, בזיליקום, שקדים ושום, מתבלים במלח ופלפל.
 
 לחציל: מניחים את החצילים הפרוסים על נייר אפייה, מרססים בספרי שמן או מברישים בשמן זית וצולים בתנור בחום שך 200 מעלות עד שהם משחימים.
חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות.
 
לחזה העוף: עוטפים את חזה העוף בפפריקה, אבקת שום ורוטב צ'ילי מתוק, אופים בתנור על  נייר אפייה בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות , מצננים ופורסים לפרוסות דקות ואז לרצועות.- ניתן להשתמש גם בפסטרמה מוכנה למי שרוצה לקצר  דרכים.
 
הכנת המנה:
לוקחים טורטייה מורחים בנדיבות ממרח זיתים, בחלק הקרוב אלינו מפזרים לרוחב פלפלים קלויים, פרוסת חציל קלוי ורצועות של חזה עוף, מגלגלים בהידוק כאשר החלק הפתוח ( הסיבוב האחרון של הסגירה) נמצא כלפי מטה, בעזרת סכין חדה פורסים לעיגולים ממש כמו סושי, מניחים על צלחת רחבה וליד מטבלים כגון: ממרח זיתים, עגבניות מיובשות , רוטב צ'ילי, רוטב סוייה.