שבועות זה החג האהוב עליי, החג שבו לובשים לבן, השולחן ירוק ומקושט והמנות כ"כ מגוונות וצבעוניות שלא יודעים מאיפה להתחיל...
מנה שעשיתי בשנה שעברה והפכה למלכת השולחן הייתה המנה שמשלבת את כל המנות המוכרות יחד:
מה ממולא כמו קנלוני, מגיע בשלב הסופי לשכבות כמו לאזניה ונחתך כמו פיצה?
"תיק אוכל" גאה להציג שבלול הפסטה: שבלול של עלי פסטה במילוי בטטות וגבינות וציפוי שמנת ותרד, מנה בצבע איטלקי.
חומרים ל 5-6 מנות- למנה יש להצטייד במכונת פסטה, שקית זילוף ותבנית עגולה בקוטר 26
לבצק הפסטה- על מנת להכין פסטה משובחת מומלץ להשתמש ביחס של על כל 100 גרם קמח ביצה אחת
400 גרם קמח 4 ביצים, 1/4 כפית מלח, כף שמן זית.
למלית : 3 בטטות בינוניות מבושלות, 100 גרם מוצרלה מגוררת, שקית של גבינת טוב טעם או כל גבינה דומה למילוי, מלח, פלפל שחור גרוס, 4 כפות עירית קצוצה, מיכל של שמנת חמוצה.
לציפוי: 2 מיכלים שמנת לבישול 10%, כוס של תרד קצוץ מאודה ( ניתן לעשות זאת במיקרו ב- 5 דקות חימום), 4 כפות של עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות, 2 שיני שום מגורדות, 100 גרם גבינה פרמזן מגוררת, מלח ופלפל שחור גרוס .
במעבד מזון או בלי לשים את כל חומרי הבצק לכדור מגובש, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לשעה במקרר.
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים מקמחים כל חלק משטחים קצת בעזרת כפות הידיים מכניסים למכונת פסטה ( מתחילים מהשלב העבה , כאשר בסיום כל שלב מורידים דרגה ומקמחים את הבצק עד שמגיעים לבצק כמה שיותר דק וארוך, חותכים לרצועות ברוחב של כ- 10 ס"מ
מקמחים משטח עבודה בעזרת שקית זילוף , עוברים לאורך הרצועה עם המלית ואז מגלגלים.
מניחים בתבנית עגולה בקוטר של 26 בצורת שבלול מהחלק הפנימי של התבנית, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית עד שסוגרים את העיגול החיצוני.
מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד, שופכים על התבנית.
מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה, מרימים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות להשחמה קלה.
מגישים לשולחן וחותכים למשולשים- חותכים כמו פיצה, צינורות של קנלוני , שכבות של לזניה, והכול בצבעי איטליה, חג שמח!!