דילוג לתוכן הראשי

שבלול פסטה




שבועות  זה החג האהוב עליי, החג שבו לובשים לבן, השולחן ירוק ומקושט והמנות כ"כ מגוונות וצבעוניות שלא יודעים מאיפה להתחיל...
מנה שעשיתי בשנה שעברה והפכה למלכת השולחן הייתה המנה שמשלבת את כל המנות המוכרות יחד:
מה ממולא כמו קנלוני, מגיע בשלב הסופי לשכבות כמו לאזניה ונחתך כמו פיצה?
"תיק אוכל" גאה להציג שבלול הפסטה: שבלול של עלי פסטה במילוי בטטות וגבינות וציפוי שמנת ותרד, מנה בצבע איטלקי.

חומרים ל 5-6 מנות-  למנה יש להצטייד במכונת פסטה, שקית זילוף ותבנית עגולה בקוטר 26

לבצק הפסטה- על מנת להכין פסטה משובחת מומלץ להשתמש ביחס של על כל 100 גרם קמח  ביצה אחת

400 גרם קמח 4 ביצים, 1/4 כפית מלח, כף שמן זית.

למלית : 3 בטטות בינוניות מבושלות, 100 גרם מוצרלה מגוררת, שקית של גבינת טוב טעם או כל גבינה דומה למילוי, מלח, פלפל שחור גרוס, 4 כפות עירית קצוצה, מיכל של שמנת חמוצה.

לציפוי: 2 מיכלים  שמנת לבישול 10%, כוס של תרד קצוץ מאודה ( ניתן לעשות זאת במיקרו ב- 5 דקות חימום), 4 כפות של עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות, 2 שיני שום מגורדות, 100 גרם גבינה פרמזן מגוררת, מלח ופלפל שחור גרוס .
  במעבד מזון או בלי לשים את כל חומרי הבצק לכדור מגובש, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לשעה במקרר.
 מחלקים את הבצק ל 4 חלקים מקמחים כל חלק משטחים קצת בעזרת כפות הידיים מכניסים למכונת פסטה ( מתחילים מהשלב העבה , כאשר בסיום כל שלב מורידים דרגה ומקמחים את הבצק עד שמגיעים לבצק כמה שיותר דק וארוך, חותכים לרצועות ברוחב  של כ- 10 ס"מ

 מקמחים משטח עבודה  בעזרת שקית זילוף , עוברים לאורך הרצועה עם המלית  ואז מגלגלים.

מניחים בתבנית עגולה בקוטר של 26 בצורת שבלול מהחלק הפנימי של התבנית, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית עד שסוגרים את העיגול החיצוני.

 מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד, שופכים על התבנית.

 מכסים בנייר כסף ואופים בחום של  170 מעלות כחצי שעה, מרימים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות להשחמה קלה.

 מגישים לשולחן וחותכים למשולשים- חותכים כמו פיצה, צינורות של קנלוני , שכבות של לזניה, והכול בצבעי איטליה, חג שמח!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא