כשהייתי חיילת הדרך הבייתה הייתה חייבת לעבור דרך חיפה ואי אפשר היה לעבור דרך חיפה ולא להכנס לבקר את סבתא ז"ל.
לא משנה באיזה שעה הייתי מגיעה החלונות של הבית היו פתוחים, הבית היה מואר ומוזיקה באיטלקית התנגנה לה בקולי קולות והשכנים? להם לא הפריעה המוזיקה אחרי הכל מי יתעסק עם סבתא איטלקייה..
La mia bella - "יפה שלי "היא הייתה קוראת כשהייתי נכנסת ובין החיבוק לקפה הראשון היא כבר הייתה לשה את הבצק , זמן קצר אחרי כבר היינו יושבות במרפסת עם פיצה חמה של סבתא ומוזיקה איטלקית ברקע והשכנים? היו צריכים לשבת ולהריח את הפיצה של סבתא לשמוע את המוזיקה בקולי קולות ולשתוק אחרי הכל מי יתעסק עם סבתא איטלקייה?
לפיצה אחת גדולה:
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
* 300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה.
להכנת הבצק:
מערבבים בקערה קמח+שמרים יבשים +סוכר., יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים + השמן והמלח, מתחיילים ללוש ומוסיפים את 3\1 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש, יוצרים עיגול , מקמחים קלות ועוטפים בניילון נצמד, מתפיחים כ- 1/2 שעה.
פורסים נייר אפייה מקמחים אותו קלות, מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו בשנית ואז מרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.
מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
לרוטב:
3 עגבניות קלופות וקצוצות 5 שיני שום כתושות, צרור בזיליקום טרי, 1/2 כפית סוכר, כפית מלח שמן זית, 2 כפות רסק עגבניות, כפית אורגנו יבש.
הכנת הרוטב:
מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום, מבשלים כמה דקות מוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק, מסירים מהאש.
מברישים בשמן זית את השוליים של הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים ואופים בחום של 200 עד להשחמה.