קנולי
"קנולו באיטלקית הוא צינור קטן – קנולי צינורות קטנים של קראנצ'יות ממולאים בריקוטה , תפוזים מסוכרים ושבבי שוקולד.
מדובר בבצק עם יין מרסלה – אפשר כל סוג של יין ( היין מרגיע את הגלוטן) מרודד דק, מגולגל על מוט ברזל , מטוגן עד כדי פריכות ואז ממולא בקרם ריקוטה עם תפוז ושוקולד, רצוי להגישו עם יין קינוח משובח או כוס קפה .
הקנולי הוא קינוח בלתי נפרד מהמטבח הסיציליאני ומאוזכר בהמון סרטים וסדרות הקשורות למאפיות האיטלקיות.
לדוגמת הסצנה מהסרט "הסנדק" בה נאמר לאחר רצח " תשאיר את הרובה תיקח את הקנולי".
הקנולי הוא חלק בלתי נפרד מתחושת ממשפחה איטלקית וסביב הקנולי נערכות שיחות משמעותיות.
כאשר אדם ממוצא איטלקי מקבל קנולי במתנה סימן שמישהו מאוד אוהב אותו ואם הוא משתייך למאפייה רצוי שיבדוק שהקנולי לא מורעל.
סבתי ז"ל הייתה נוהגת לומר "תאכילי את הגבר שלך קנולי, אם הוא לא אוהב קנולי אל תישארי איתו."
לקנולי:
3.5 כוסות קמח, 3 כפות סוכר 1/4 כפית קינמון או קקאו 30 גרם חמאה כף חומץ 1/4 כוס יין מרסלה, קמצוץ מלח. חלבון להדבקה של הגלילים.
3.5 כוסות קמח, 3 כפות סוכר 1/4 כפית קינמון או קקאו 30 גרם חמאה כף חומץ 1/4 כוס יין מרסלה, קמצוץ מלח. חלבון להדבקה של הגלילים.
למלית:
1/2 כוס אבקת סוכר, 500 גרם ריקוטה,4 כפות תפוזים מסוכרים קצוצים, 4 כפות שוקולד משובח קצוץ
במיקסר עם וו לישה או במעבד מזון מעבדים את הבצק לתערובת אחידה- עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה במקרר, לאחר מכן מקמחים משטח – רצוי עם קורנפלור ומרדדים לבצק דק מאוד- רצוי עם מכונת פסטה, קורצים עיגולים בקוטר של CD מחממים שמן , מניחים גלילי מתכת מאורכים מדביקים את הקצוות בעזרת ביצה חלבון ביצה, מטגנים 3-4 גלילים כל פעם,מוציאים ומניחים על ניר סופג, שולפים בזהירות את גלילי המתכת מהקנולי, מצננים וממלאים במלית , מגישים עם אבקת סוכר מעל.